Пікантний, легкий і такий поживний салат з редьки і зеленого яблука – це знахідка для тих, хто постить і дотримуються ПП. Завдяки оливковій олії і сушеному базиліку – аромат неймовірний 😉
Інгредієнти
Буряк – 1 середня в ідеалі солодка | |
Редька – 1 велика | |
Морква – 1 середня | |
Яблуко зелене – 1 велике у мене семеринка | |
Цибуля – 1 головка | |
Зелень – 0,5 пучка у мене мікс замороженої петрушки і рубленого зеленого цибулі | |
Рослинна/оливкова олія – за бажанням | |
Сіль – за смаком |
В продовження експериментів з інгредієнтами для вітамінних салатів, пропоную приготувати пікантний салат з редьки і зеленого яблука.
Фішка цього салату в тому, що за основу можна взяти королеву зими – Редьку, в якій джерело вітамінів, і додаючи будь-які овочі отримувати різні смаки.
Сьогодні на вечерю у нас салат з редьки, яблука семеринки, свіжої моркви і буряків.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Очищаємо редьку від шкірки і натираємо її на тертці для корейської моркви, солимо і даємо постояти 10 хвилин, щоб пішла гіркота. До редьки додаємо натерту моркву.
Натираємо буряк і зелене яблуко (у мене семеринка). Яблуко хрустке і в міру солодке, перемішуємо з натертими овочами.
Нарізаємо півкільцями цибулю і кладемо його в воду, даємо постояти 10 хвилин, щоб пішла гіркота.
Додаємо до овочів, сюди ж січену зелень (у мене мікс заморожених рубленого зеленого цибулі і петрушки).
Додаємо оливкова олія / олія, заправляємо, солимо і перемішуємо.
Такі вітамінні салати я звикла їсти з підсушеними грінками на сухій сковорідці.
Викладаємо на тарілку з грінками і прикрашаємо рубленим цибулею. Салат готовий, можна на вечерю, а можна як самостійну страву.
Приємного вечері!