Пікантний супчик з консерви з перської сочевицею

Пікантний супчик з консерви з перської сочевицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуємо всі інгредієнти.

Ставимо на плиту каструлю з водою, поки вона закипає, займаємося продуктами.

Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на невеликі кубики. Можете вибирати і будь-який інший спосіб нарізки, тільки не крупно, пам’ятаємо, що головне в цьому рецепті – швидкість))

Сайру відокремлюємо від хребта і ділимо на шматочки. Я роблю це прямо руками, так зручніше. Шматочки не повинні бути дуже маленькими, щоб рибка не розвалилася в процесі готування (риба досить м’яка). Розсіл з-під консерви теж виливаю в каструлю. Можна використовувати будь-яку іншу консервовану рибу, але сайра найбільш ніжна (на мій погляд).

У киплячу воду опускаємо сайру і картоплю, чекаємо закипання.

Сочевицю промиваємо в холодній воді. Зазвичай необхідно шість-сім разів поміняти воду, перш ніж вона стане абсолютно прозора. Хто любить, коли супчики “каламутні”, можна промити кілька разів – цього достатньо, щоб змити пил.

Завантажуємо в киплячу воду сочевицю, чекаємо закипання і зменшуємо на найменший вогонь, готуємо 10 хвилин. Чистимо часник. Взагалі в цей суп краще побільше часнику, мені достатньо 3 зубчики, хто любить гостріше, хтось менш гострий – орієнтуйтеся на свій смак (для дітей можна і зовсім без часнику). Ще я не використовую в цьому випадку землянку, просто дрібно ріжу зубчики.


Перед вимиканням плити додаємо в суп часник і спеції. Накриваємо кришкою і (якщо є можливість) даємо настоятися хвилин 10.

Ось і наш ароматний і смачний супчик. Витратили півгодини – чоловік задоволений! Приємного апетиту!