У варення додаємо 0,5 ч. л. соди і залишаємо на 5 хвилин. Кислота, яка міститься в варення, погасить соду, і вийде повітряна піниста основа для нашого пирога.
Додаємо до нашої основі 1 стакан кефіру і половину склянки цукрового піску. Перемішуємо.
Тепер розбиваємо туди два яйця і ще раз розмішуємо.
Всипаємо 2,5 склянки борошна і знову все добре перемішуємо. Тісто має бути по консистенції густіше сметани.
Тісто виливаємо в сковороду з високими бортиками, попередньо добре змащену кукурудзяною олією. Прикрашаємо свіжим фундуком і посипаємо насінням кунжуту. І ставимо у вже розігріту до 185 °С (в режимі зверху – знизу) духовку на 20 хвилин.
Дістаємо пиріг тільки тоді, коли він дуже добре пропечеться і стане навіть занадто засмаженим. Це дасть йому припечену середину і хрустяшки з боків. Обов’язково даємо нашому Чортеня охолонути.
Поки він остигає можна змішати кефір з ложкою цикорію і приготуватися отримувати задоволення.