Тісто ніжне, схоже на бісквітне, тонкий аромат ванілі, начинка на ваш смак. Пиріг нескладно спекти, але він завжди виходить вдалим.
Інгредієнти
Яйце – 2 шт. | |
Цукор – 1 склянка | |
Масло вершкове – 0,5 склянки можна замінити рослинним | |
Молоко – 3/4 склянки | |
Борошно – 2-2,5 склянки | |
Сода – на кінчику ножа | |
Ванілін – за смаком | |
Джем або варення будь – 0,5-1 стакан |
Цей пиріг – наш сімейний рецепт. Його готувала ще моя бабуся, зазвичай, у неділю, коли вся родина збирається за столом. Цей рецепт для такого недільного дня і не тільки!
Покроковий рецепт
Взвиваем дочиста 2 яйця і склянку цукру.
Додаємо 0,5 склянки розтопленого вершкового масла ( розтопити масло потрібно заздалегідь, щоб не було гарячим).
Додаємо 3/4 склянки теплого молока (можна підігріти в мікрохвильовій печі).
Поступово додаємо борошно, соду і ванілін. Добре збиваємо суміш. Тісто повинне вийти густіше, ніж на оладки.
Викладаємо суміш у форму, змащену маслом і злегка присипану борошном. Нехай тісто постоїть, хвилин 15, поки розігріється духовка до 180 градусів.
Пиріг випікаємо 40-45 хвилин. Даємо охолонути і зверху змащуємо джемом, варенням, прикрашаємо по вашому смаку ( кольоровою посипкою, мармеладом, крихтами печива).
Якщо не любите ванілін, можна замінити його іншими спеціями. Наприклад: терта цедра мандарина і трохи кориці додадуть пирога особливо святковий аромат!