Пиріг-крихта в австрійському стилі можна приготувати з будь-якими ягодами або навіть з варенням
Інгредієнти
вершкове масло або маргарин – 250 грам | |
цукор – 200 грам | |
курячі яйця – два середніх яйця | |
сода – половину чайної ложки | |
борошно 550 грам | |
розпушувач – одна чайна ложка | |
ванілін – щіпка | |
ягоди з цукром – 300 грам |
В Австрії давно вже готують печиво з різновиди пісочного тіста. Воно просте в приготуванні, а головне як солодкої начинки може підійти будь-який джем або варення. Краще всього поєднується з солодким смаком печива ягода з кислинкою, така як смородина, слива або чорниця.
Покроковий рецепт
Спочатку на водяній бані розтопити вершкове масло або маргарин (250 грам), після чого дамо йому охолонути до кімнатної температури, інакше курячі яйця, які ми потім вмешаем, можуть зваритися.
В остиглі рідке масло вмішуємо цукор (200 грам), курячі яйця (два середніх яйця), соду (половину чайної ложки), все добре перемішуємо веселкою. Після пробиття додаємо борошно (550 грам) перемешенную з розпушувачем (одна чайна ложка) і щіпку ваніліну.
Робити це треба порційно, все добре просіваючи, після додавання інгредієнтів масу ретельно перемішують. У підсумку виходить еластичне, м’яке, але не прилипающее до рук тісто.
Його ми візуально ділимо на три частини, одну з яких прибираємо в холодильник хвилин на двадцять. З що залишився тесту на деко розміром 35х38 сантиметрів, встеливши його пекарської папером, розкачуємо прямокутний пласт, формуючи при цьому по краях бортики. Варення, джем або навіть просто протерті ягоди з цукром (300 грам), рівномірно розподіляємо по всьому периметру тесту.
Дістаємо третю частину тіста з холодильника і натираємо її на крупній тертці поверх нашої начинки. Випікається печиво в розігрітій духовці. Температура випікання при 180 градусах 25 хвилин.
Потім, коли пиріг – крихта охолоне, нарізати на порції і холодним подається з молоком. Але можна нарізати і до випічки в духовці.