Пиріг «Ягідне козуб» з лікером

Пиріг «Ягідне козуб» з лікером – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Така ароматна випічка буде не тільки смачною, але і корисною, так як ягоди, навіть заморожені, зберігають велику кількість вітамінів.

Інгредієнти

Для тіста:
борошна – 650 г
цукру або фруктози, якщо ви не їсте цукор – 100 г
якісного вершкового масла 250 г але якщо не виходить знайти, то можете взяти звичайний маргарин, але смакові якості страви можуть від цього трохи постраждати, так що залишаю це на вашій совісті
сметани – 1 столова ложка
середніх яйця – 4 штуки
розпушувача для тіста – 1 стандартний пакетик Розпушувач ви зможете знайти в будь-якому продуктовому магазині. Якщо не виходить відшукати самостійно, то запитайте у продавця
ванільного цукру – 1 стандартні пакетик для додання вашої випічки смачного аромату
рослинне масло – для змазування форми для запікання
Для начинки:
400-500 г будь-яких свіжих або заморожених ягід (краще суміші) – 400-500 г
цукрової пудри – 1 ст.
лікеру «Амаретто – 3 ст. л.

Як приготувати Пиріг «Ягідне козуб» з лікером

В будь-який сезон кращим десертом для сімейного чаювання, без сумніву, є великий пиріг, начинений ягодами або фруктами.

Ця печена кошик містить джерело вітамінів, що особливо важливо в холодний період, коли їх запас в організмі виснажується. А якщо за столом зібралась доросла компанія, то такий пиріг можна зробити більш пікантним, додавши в начинку невелику кількість неміцного алкоголю: бальзаму, десертного вина або лікеру.

Покроковий рецепт

Як готується пиріг «Ягідне козуб» з лікером:

1. Борошно разом з розпушувачем для тесту просіяти через сито, змішати її з цукром. Окремо збити 3 яйця, поступово вилити їх в сметану, розтерту з вершковим маслом.

2. В вершкову масу порціями додати борошняну суміш. Гарненько замісити тісто, накрити його і прибрати в прохолодне місце на 30 хвилин.

3. Від охолодженого тіста відокремити третю частину і повернути її в холодильник. Інше тісто викласти рівним шаром у форму і з допомогою виделки зробити невеликий бортик.

4. Свіжі ягоди потрібно промити, заморожені слід розморозити. Покласти ягоди в друшляк і дати з них стекти зайвої рідини. Змішати ягоди з лікером і цукровою пудрою, викласти на тісто. Ягідний шар не варто робити занадто товстим, інакше тісто під начинкою буде сирим.

5. Дістати з холодильника відкладену частину тіста, скачати з неї тонкі довгі джгути. Викласти їх по діагоналі на начинку, щоб вони утворили грати з ромбовидними отворами. Кінці джгутів закріпити на бортику пирога. Зверху можна по колу викласти ще один джгут.

6. Збити яйце, що залишилося, і змастити поверхню пирога. Випікати виріб 40 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг з ягодами дістати, посипати трохи зверху цукром і подавати до столу. Приємного чаювання!