Пиріг з аґрусом на йогурті

Пиріг з аґрусом на йогурті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг з аґрусом на йогурті – чудовий десерт як до звичайного чаювання, так і прийому гостей

Інгредієнти

Борошно – 400 гр.
Цукор – 150 гр.
Яйця – 3 шт.
Рослинна олія – 60 мл
Йогурт – 250 мл
Розпушувач або сода – 1 ч. л.
Аґрус – 500 гр.

Як приготувати Пиріг з аґрусом на йогурті

Напевно мало знайдеться людей, для яких агрус є улюбленою ягодою у свіжому вигляді. Зазвичай з нього варять варення. Я, чесно кажучи, теж не велика фанатка цієї ягоди. Але в цьому році ми вирішили агрус заморозити. Зима закінчилася, а аґрус ще залишився в морозильній камері. Ну що ж, треба діставати і розморожувати. А оскільки в таку пору варення варити точно не полювання, вирішила я з нього зробити пиріг. Ніколи не їла пироги з аґрусом, тому не мала ні найменшого уявлення які вони на смак. Так що пора пробувати!

Покроковий рецепт

1. Борошно, цукор і розпушувач (якщо використовуєте соду, то погасите е оцтом) змішайте, а потім просіяти в глибоку миску або каструлю.


2. Додайте йогурт, рослинне масло і яйця.

3. Перемішайте масу міксером до однорідного стану.

4. Агрус промийте, обріжте хвостики (я роблю це ножицями). Просушіть.


5. Форму для випікання змастіть рослинною олією. Залийте в неї частину тіста, зверху рівномірно розкладіть половину ягід аґрусу, а потім вилийте на нього частину тіста і ще розкладіть ягоди


6. Випікайте пиріг з аґрусом 50 хвилин при 180 градусах. Готовність тіста перевірте, проткнувши пиріг зубочисткою.


7. Пиріг з агрусу вийшов дуже смачним. Він відмінно підійде до сімейного чаювання або частування гостей