Пиріг з аґрусом на йогурті – чудовий десерт як до звичайного чаювання, так і прийому гостей
Інгредієнти
Борошно – 400 гр. | |
Цукор – 150 гр. | |
Яйця – 3 шт. | |
Рослинна олія – 60 мл | |
Йогурт – 250 мл | |
Розпушувач або сода – 1 ч. л. | |
Аґрус – 500 гр. |
Напевно мало знайдеться людей, для яких агрус є улюбленою ягодою у свіжому вигляді. Зазвичай з нього варять варення. Я, чесно кажучи, теж не велика фанатка цієї ягоди. Але в цьому році ми вирішили агрус заморозити. Зима закінчилася, а аґрус ще залишився в морозильній камері. Ну що ж, треба діставати і розморожувати. А оскільки в таку пору варення варити точно не полювання, вирішила я з нього зробити пиріг. Ніколи не їла пироги з аґрусом, тому не мала ні найменшого уявлення які вони на смак. Так що пора пробувати!
Покроковий рецепт
1. Борошно, цукор і розпушувач (якщо використовуєте соду, то погасите е оцтом) змішайте, а потім просіяти в глибоку миску або каструлю.
2. Додайте йогурт, рослинне масло і яйця.
3. Перемішайте масу міксером до однорідного стану.
4. Агрус промийте, обріжте хвостики (я роблю це ножицями). Просушіть.
5. Форму для випікання змастіть рослинною олією. Залийте в неї частину тіста, зверху рівномірно розкладіть половину ягід аґрусу, а потім вилийте на нього частину тіста і ще розкладіть ягоди
6. Випікайте пиріг з аґрусом 50 хвилин при 180 градусах. Готовність тіста перевірте, проткнувши пиріг зубочисткою.
7. Пиріг з агрусу вийшов дуже смачним. Він відмінно підійде до сімейного чаювання або частування гостей