Пиріг виходить ситний, з характерною сметанною кислинкою і ароматом грибів.
Інгредієнти
Печериці заморожені – 400 г | |
Цибуля – 1 шт | |
Картопля великий – 3 шт | |
Сметана – 100 г | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Сіль – За смаком | |
Яйце куряче – 1 шт | |
Дріжджі сухі – 1 ч. л. | |
Цукор – 3 ч. л. | |
Тепла Вода – 200 мл | |
Масло рослинне – 3 ст. л. | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Борошно пшеничне – Скільки візьме тісто |
Всі на світі люблять домашні пироги, це безсумнівно! Кому може не сподобатися золотиста ароматна кірочка, що приховує під собою улюблену начинку? Я хочу запропонувати Вам приготувати пиріг з дріжджового тіста з начинкою з картоплі та грибів зі сметаною. Навіяний рецепт традиціями російської кухні, а остаточний варіант – це моя імпровізація. В ідеалі, звичайно, готувати його потрібно з лісовими грибами, але і печериці цілком підійдуть.
Покроковий рецепт
Замешаем опару з теплої води, цукру, дріжджів і 5 ст. л. борошна. Накриємо рушником і залишимо для підйому на 30 хвилин. Потім додаємо в опару сіль, 3 ст. л. раст. масла і, поступово підсипаючи борошно, замішуємо м’яке, не липнущее до рук тісто. Накриваємо і ставимо в тепле місце підходити на 1 годину.
Поки тісто підходить, приготуємо начинку. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім розім’яти в пюре, підсолити. На раст. олії обсмажити порізану кубиками цибулю, всипати шампіньйони і тушкувати до випаровування зайвої рідини.
Додати до грибів сіль за смаком і 1 ст. л. борошна, перемішати, потім додати сметану, при помішуванні довести до кипіння.
До готової грибний заправці підмішати картопляне пюре і яєчний білок. Начинка готова.
Тісто обім’яти, розділити на три частини – велику, середню і малу. Велику розкачати і викласти у змащену маслом форму, щоб вийшло дно і борти. Викласти на тісто начинку.
Середню частину розкачати, накрити пиріг зверху і защипати краї. Приступаємо до прикраси. Маленьку частину тіста розкачати в циліндр і розрізати так, як показано на фото, це будуть дві капелюшки, дві ніжки і травичка.
Викласти композицію на пиріг і змастити яєчним жовтком грибочки і краю пирога, щоб прикраси красиво виділялися на тлі більш блідого тесту. Випікати пиріг при температурі 180°С протягом 30 хвилин до золотистого кольору. Перед подачею злегка остудити. Приємного апетиту!