Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем

Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Інгредієнти для тіста і начинки.

Приготувати основу для пирога з рубленого листкового тіста. Як це зробити… Порубати холодне масло і борошно. Додати трохи солі для еластичності тіста. Рубану крихту зібрати гіркою, в центрі зробити колодязь, вбити 1 яйце (або додати крижану воду). Замісити тісто. Подивіться тут докладний приготування рубленого листкового тіста з покроковими фотографіями. Тісто розподілити по формі, сформувавши бортики висотою 2 -2,5 см, наколоти виделкою, прибрати в холодильник на 15 хвилин. Потім тісто вистелити пергаментним папером, викласти вантаж і випікати в заздалегідь розігрітій духовці 15 хвилин, накривши зверху папером для випічки.

Сухофрукти добре промити, нарізати шматочками. Перекласти нарізаний кизил, курагу, чорнослив і лайм у глибоку чашу, залити 3-ма столовими ложками апельсинового лікеру, відставити на 30 хвилин. У мене 4 види сухофруктів, ви можете замінити і покласти свої улюблені.

Приготувати іриску.
У глибоку каструлю (бажано з товстим дном) вилити вершки, додати масло і цукор.

Варити на сильному вогні, весь час помішуючи, до загустіння маси. Вогонь вимкнути.

Додати сухофрукти, перемішати.

Викласти начинку на готову основу, розрівняти, відкласти в сторону.

Приготувати ганаш (шоколадний крем).
Наламати шоколад, залити гарячими вершками, перемішати до отримання гладкої однорідної консистенції.

Залити пиріг шоколадним кремом.

Розрівняти. Остудити пиріг з ірискою і сухофруктами в холодильнику (приблизно 2 години).

Пиріг з ірискою і сухофруктами під ганашем в розрізі.

І вам шматочок! Пригощайтеся!