Пишний, м’який і ароматний, солодкий пиріг з повидлом, приготований за цим рецептом, здивує ваших гостей своєю ніжністю і смаком.

Інгредієнти
| Борошно пшеничне – 2 ст. плюс близько 0,5 ст. для замісу тіста | |
| Яйце куряче – 2 шт. плюс 1 яйце для змазування пирога | |
| Маргарин – 85 гр. | |
| Молоко – 2/3 ст. | |
| Цукровий пісок – 1/3 ст. | |
| Дріжджі сухі швидкодіючі – 11 гр. | |
| Сіль – 1/3 ч. л. | |
| Масло вершкове для змащування форми і готового пирога | |
| Повидло (варення) – 200 гр. |
Випічка з дріжджового тіста, приготовленого за даним рецептом, завжди виходить пишною і довго зберігає свіжість. Важливо дотримуватися послідовності змішування інгредієнтів, використовувати якісні продукти і дотримуватися час витримки тіста.
Покроковий рецепт

У глибоку миску всипати 2 ст. борошна і влити розтоплений маргарин.

Розбити яйця.

Всипати цукровий пісок і сіль.


Влити тепле молоко.

Всипати дріжджі.

Замісити рідке тісто і поставити його в тепле місце хвилин на 30.


Коли дріжджі подіють і маса трохи підніметься, підсипати борошна і замісити густе тісто. Буде потрібно близько 0,5 склянки. Тісто вийде м’яким і не повинно липнути до рук. Залишити підніматися в теплому місці.


Готове відпочиле тісто розділити на 3 частини. Одну частину розкачати в пласт і викласти на дно змащеної маслом форми.


З однієї частини зробити довгий джгут і укласти його по колу, з’єднуючи з плоскою коржем. Покласти повидло.


З решти тіста розкачати невеликі джгутики, сплести їх між собою і прикрасити пиріг.

Поверхню пирога змастити збитим яйцем і залишити на 30 хвилин.

Через півгодини піднявся пиріг поставити в нагріту до 180 градусів духовку. Час випікання – 30 хвилин.


Вийняти пиріг з духовки і змастити вершковим маслом.


Остудити і подати до чаю. Приємного чаювання.
