У світі дуже популярні різноманітні види тортів і пирогів. Про одному з сирних солодких пирогів з шоколадними шматочками і піде мова нижче.
Інгредієнти
шоколадне печиво – одна упаковка, 400 гр | |
вершкове масло – пачка | |
вершковий сир – 150 гр | |
згущене молоко – 1 банка | |
шоколад білий і чорний – по 3/4 склянки | |
ванілін – 1 рпакетик |
У світі дуже популярні різноманітні види тортів і пирогів. Про одному з сирних солодких пирогів з шоколадними шматочками і піде мова нижче.
Покроковий рецепт
Шоколадне печиво подрібнити. До отриманої маси додати розм’якшене вершкове масло, ретельно перемішати. Викласти отриману суміш на деко в форму. Зверху присипати шматочками темного і білого шоколаду. Поставити на годину в холодильник.
Наступний шар торта сирний. Для його приготування необхідно взяти вершковий сир, згущене молоко і ванілін. Перемішати ложкою до утворення однорідної маси.
У форму з застиглим печивом і шоколадом, вилити отриману сирно-вершкову суміш. Поставити випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.
Через 20 хвилин вийняти. Середина буде трястися і буде здаватися не пропеченою, це нормально. Візьміть зубочистку або дерев’яну шпажку і акуратно зробіть розлучення, зліва на право, від середини до країв, знизу вгору. Сир і шоколад злегка перемішаються.
За міру охолодження пиріг стане застигати. При подачі остиглий пиріг з сиром і шоколадом нарізати шматочками.
Зберігати шматочки пирога в герметичному контейнері в холодильнику протягом тижня. Замороженим можна зберігати до трьох місяців.