Пиріг зі сливами, сметаною і корицею

Пиріг зі сливами, сметаною і корицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

Приготувати рубане листкове тісто (не солодке). Воно буде основою для пирога. На квадратну форму достатньо 300 р. Порубати 200 г борошна , 100 г вершкового масла і щіпку солі. Додати 5 столових ложок крижаної води. Швиденько замісити тісто, щоб масло не розтануло. Вистелити у формі по дну і сформувати стінки. Прибрати в холодильник хвилин 30, не менше.

Дістати форму з тестом, “наколоти” дно виделкою, щоб зайві пари виходили при випічці. Навіть якщо ви забули це зробити, не страшно. Просто проколіть його після випічки і притисніть руками, і воно опаде.

Вистелити пергаментним папером і викласти вантаж, щоб воно не вздувалось при випічці. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 С 10 хвилин. При випічці основи накрити форму пергаментним папером. Потім підсушити основу вже без вантажу при тій же температурі, ще 10 хвилин.

Поки основа печеться можна підготувати начинку.
Сливи помити, видалити кісточки, перекласти в невелику каструльку, додати цукор. Слива, зазвичай, після випічки кисла, тому я кладу побільше цукру (1 склянка). Ви можете додати по своєму смаку ще або ж, навпаки, покласти менше цукру. Поставити на невеликий вогонь і варити до середньої густоти. Додати 1 ложечку кориці, перемішати. Для більшої густоти і впевненості, що пиріг не «потече» у зварене варення я додала крохмаль. Розвести 1 столову ложку крохмалю у воді і перелити в сливове варення. Перемішати. Відкласти в сторону.

Приготувати сметанную заливку.
Змішати сметану з цукром.
Додати ванілін, перемішати.

Додати яйця, знову добре перемішати.

На готову основу для пирога вилити сливове варення, розподілити по всій поверхні.

На сливове варення, відразу розподіляючи, вилити сметанний крем. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, накривши форму пергаментним папером.

Пиріг остудити, посипати зверху корицею. Перед нарізкою пиріг краще потримати годинку (можна і більше) в холодильнику.
Приємного апетиту!