Пиріг зі смаженими помідорами і оливками

Пиріг зі смаженими помідорами і оливками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігрійте духовку до 180 градусів.
Листкове тісто розморозьте, розкотіть у формі прямокутника (сильно тісто не «теребите» і розкочуйте його, по можливості, в одному напрямку, а то воно втратить легкість). Не робіть пласт тіста дуже тонким. Перекладіть розкатане листкове тісто на деко, вистелений папером для випічки (це не обов’язково, але мені так зручніше, так як пиріг я ріжу прямо на папері). Відкладіть деко з тестом в бік.

Почистіть і дрібно наріжте часник. Маслини і помідори наріжте кружечками (чим тонше, тим смачніше). Розігрійте 1-2 столових ложки рослинного масла на сковороді, обсмажте на ньому часник і маслини (близько 2-х хвилин або до появи характерного запаху часнику).

Потім в сковороду викладіть помідори в один шар. Якщо все помідори на сковороду не вміщаються, повторюйте процедуру смаження кілька разів.

Розкатане тісто злегка збризніть 2-ма столовими ложками оливкової олії, викладіть помідори з часником і маслинами, посипте сушеним чебрецем. Поставте пиріг з листкового тіста з помідорами і оливками випікатися в духовку на 10 хвилин або до готовності.

Потім вийміть пиріг з смаженими помідорами і оливками, присипте тертим сиром.

Поставте в духовку ще на 3 хвилини. Подавайте пиріг з помідорами і сиром гарячою, присипавши попередньо рубаним базиліком. Приємного апетиту!