Пиріг зі сметанно-маковою начинкою з пісочного тіста дуже легкий у виконанні, навіть молодої господині приготування цієї страви буде під силу.
Інгредієнти
Борошно – 250 г Для тіста | |
Вершкове масло – 100 г 82,5 %, для тіста | |
Цукор – 1 1/3 склянки 0,5 склянки для тіста, 0,5 склянки для сметанного суфле і 1/3 для макової начинки | |
Яйця – 3 шт 1 шт – для тесту, 2 шт – для суфле | |
Мак – 7 ст. л. Для макової начинки | |
Манна крупа – 3 ст. л. Для макової начинки | |
Молоко – 200 мл Для макової начинки | |
Сметана – 400 мл Для сметанного суфле |
Готуючись до сімейного застілля кожна з нас думає, яким би блюдом здивувати гостей і при цьому витратити мінімум часу на його приготування. Пропоную приготувати пиріг, який точно не залишить нікого байдужим. Поєднання ніжного сметанного суфле, чудовою макової начинки і розсипчастого пісочного тіста робить це блюдо королем вечора.
Покроковий рецепт
Підготуйте потрібні нам інгредієнти.
На першому етапі необхідно приготувати пісочне тісто, для цього розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі, остудіть. Збийте яйце з цукром, додати охолоджене масло, перемішайте. Просійте борошно і додайте до суміші з яйця і масла. Повинно вийти еластичне тісто.
Розподіляємо тісто по формі ( у мене 24 см, роз’ємна), зробіть отвори виделкою. Поставте форму з тістом в холодильник приблизно на годину, для охолодження.
Поки тісто відпочиває, приготуємо макову начинку. Мак необхідно подрібнити в кавомолці, блендером або в ступці. У сотейник наливаємо молоко, цукор і мак. Ставимо на невеликий вогонь. Для того, щоб манка не утворила грудочки, вводимо її тонкою цівкою і постійно помішуємо в процесі варіння.
Остудіть суміш до кімнатної температури.
настав час для приготування сметанного суфле. Збийте яйця до утворення піни, до них поступово введіть цукор, не перестаючи перемішувати. Додаємо сметану і ще раз ретельно перемішуємо.
Всі наші інгредієнти досить охолоджені, настав час їх з’єднати. Спочатку укладаємо макову начинку і заливаємо сметанною сумішшю. І відправляємо пиріг в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 45 – 60 хвилин (залежно від вашої духовки).
Готовий десерт необхідно охолодити у формі, так як якщо раніше його розрізати є ризик, що начинка попливе.
Ось так виглядає в розрізі, після охолодження, цей найсмачніший тришаровий сметанно-маковий пиріг
Акуратніше, десерт викликає звикання! Приємного апетиту!