Пиріжки з мясом до борщу

Пиріжки з мясом до борщу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Представлю свій рецепт дуже смачних, простих у приготуванні пиріжки з яловичиною. Готуються ці пиріжки на бездрожжевом тесті на сметані.

Інгредієнти

Яловичина – 300 грам
Борошно пшеничне – 500 грам
Яйце – 4 штуки
Маргарин – 200 грам
Масло вершкове – 60 грам
Масло рослинне – невелика кількість
Сметана – 2 столові ложки
Зелена цибуля – 100-150 грам
Сіль і перець – невелика кількість

Як приготувати Пиріжки з м’ясом до борщу

Всі ми, напевно, не проти поїсти на обід прекрасний червоний борщ. Але є одна річ, яка додасть цій страві додатковий смак, це пиріжки, які можна їсти вприкуску. Про цих простеньких, але навіть дуже смачненьких пиріжках я і хотів написати свій новий рецепт.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо!
Для початку потрібно відварити наше м’ясо. Все просто. Укладаємо в каструлю м’ясо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Дві годинки чекаємо поступово доливаючи в каструлю нову воду замість выкипевшей. М’ясо зварилася! Яйця (3 штуки) також зваримо до крутого стану. Я не буду розписувати, так як це ясно.

Тепер приступимо до виробництва тесту!
Размягчим маргарин в мікрохвильовці. Дістаємо глибоку миску. У неї просіваємо через сито борошно. Додаємо розм’якшений маргарин і сметану (за рецептом). Посолимо саму малість все майбутнє тісто. Замішуємо за допомогою власних ручок ;). Коли вміст стане тестом, скачаємо з нього кулю і покладемо в холодильник на хвилин так отак десять.

Поки тісто відпочиває в холодильнику, займемося начинкою.
Дістаємо м’ясорубку. Проворачиваем через неї відварну яловичину. Отримуємо такий своєрідний фарш. Укладаємо в миску. До фаршу додаємо вершкове масло. Далі варені яйця і цибулю необхідно подрібнити і додати в миску. Поперчити і посолити за смаком. Все ретельно перемішуємо. Начинка готова!

Далі переходимо до формування наших пиріжків!
Дістаємо тісто з холодильника. З нього розкачуємо коржі. У центр кожного коржика укладаємо начинку і ліпимо пиріжки. Дістаємо протвень. На нього укладемо папір для випікання, або якщо немає паперу, трохи змастимо його рослинним маслом. Укладаємо на протвень пиріжки. Далі необхідний розбити яйце в яку-небудь маленьку ємність. За допомогою віночка розбовтати його. Яєчним розчином помастимо наші пиріжки і далі потрібно поставити протвень в духовку. Випікають пиріжки в розігрітій до 150-170 градусів Цельсія духовці. За часом, треба заглядати то і справа. Коли пиріжки стануть рум’яними, напевно ж вони, стало бути, готові? А;). Так і є пиріжки стали рум’яні і ми дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і вони готові до споживання!

Дивіться, борщ теж готовий. Розливаємо собі в тарілочку борщ і сідаємо обідати і не забудьте про пиріжки, адже вони такі смачні ;).
Приємного апетиту!