Пончики по цьому рецепту завжди виходять дуже пишними і повітряними, при бажанні, всередину готових пончиків можна додати все, що завгодно, наприклад згущене молоко. Від цього вони стануть тільки смачніше!
Інгредієнти
цукровий пісок – 2 ст. л. | |
вершкове масло – 100 гр | |
яйця – 1 шт | |
сіль – 1/2 ч. л. | |
дріжджі – пів пакетика | |
молоко – 250 мл | |
борошно – 400 – 450 гр | |
тепла вода – 1/4 склянки | |
ванілін – 1/2 ч. л. | |
соняшникова олія – 60-70 мл |
Деколи трапляється так, що гості повинні прийти через пару годин, і раптом з’ясовується, що до чаю нічого немає! Але вихід є – пишні пончики стануть чудовим доповненням до чаювання, і гості точно оцінять їх легкість і приємний смак.
Покроковий рецепт
У глибокій мисці змішуються молоко і вода. Трохи підігріваються (можна в мікрохвильовій печі). Потім, в миску висипається весь цукор, сіль і дріжджі. Суміш, що вийшла, ставиться в тепле місце на 10-15 хвилин.
Коли дріжджі ожили, додається яйце і вершкове масло кімнатної температури (або розтоплене), все ретельно перемішується, потім, додається ванілін і все знову перемішується. Потім в тісто поступово втручається борошно, кожен раз суміш ретельно перемішується. Коли тісто стане середньої жорсткості, воно накривається і ставиться в тепле місце на 1,5 години.
Тісто викладається на стіл, присипаний борошном, і розкочується. Потім, з нього, за допомогою склянки вирізати пампушки завтовшки близько 0,5 див Вирізані пончики залишаються “підніматися” приблизно на 5-7 хвилин.
У сковороду наливають олію. Важливо що б пампушки були наполовину втоплені в ньому. На розпеченій сковороді кожна сторона пончиків обсмажується до золотистої скоринки. Потім, вони викладаються на паперову серветку, що б пішло зайве масло.
Приємного апетиту!