Пишний кекс з літніми садовими ягодами

Пишний кекс з літніми садовими ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий літній кекс з соковитими ягодами.

Інгредієнти

порошок пекарський – три ч. ложки
суміш з різних соковитих садових ягід – на свій розсуд
масло вершкове – 120 г
курячі добірні сирі яйця – три штуки
високоякісне борошно пшеничне – 620 г
незбиране молоко – 160 мл
дрібний цукровий пісок – 320 г

Як приготувати Пишний кекс з літніми садовими ягодами

Як тільки починається літо, в садах у багатьох дачників з’являється велика кількість різних ягід, з яких традиційно роблять компоти і всілякі домашні варення.

Суміш з різних садових ягід можна додати в тісто під час приготування легкого повітряного кексу, причому випічка, завдяки таким компонентам, придбає особливу соковитість.

Покроковий рецепт

Дрібний цукор пересипати в миску розбити в цю ж посуд необхідну кількість курячих яєць, потім збивати інгредієнти до тих пір, поки вони не перетворяться в абсолютно однорідну білу та пухку суміш.

Після цього розтопити в невеликій вогнетривкому посуді вершкове масло, а для того, щоб цей процес здійснювався набагато швидше, рекомендується масло нарізати невеликими шматочками.

Як тільки масло стане рідким, в ємність з ним влити незбиране молоко, перемішати все як можна ретельніше, потім остудити трохи приготовану олійно-молочну суміш.

Підготувати глибоку тарілку і в неї насипати пекарський порошок, а також просіяти в цю ж посуд високоякісне борошно пшеничне, перемішати все. Після цього, сипку суміш пересипати в миску з масляно-молочної масою, ретельно перемішати великою ложкою все, потім невеликими порціями збиті курячі яйця, вимішувати тісто до однорідності. У підготовлену форму, заздалегідь змащену маслом, викласти пишне тісто, зверху розподілити суміш з різних садових ягід, які попередньо потрібно перебрати і промити.

Готувати пишний кекс з літніми садовими ягодами протягом півгодини при температурі 175 градусів, як тільки ця соковита випічка буде готова, остудити її, нарізати невеликими порційними квадратами, потім подавати до столу.