Грибну юшку можна приготувати з будь-яких грибочків, найдоступніших або улюблених. Для ситості додаються овочі: картопля, селера, морква, цибуля.
Покроковий рецепт
1. Воду доводять до кипіння, закидають у неї порізану кубиками картоплю. Корінь селери очищають і не крупно нарізають, закидають у воду.
2. Гриби очищають, ріжуть скибочками або шматочками (кому як подобається) і теж кладуть в каструлю.
3. Моркву очищають, ріжуть кубиками. Цибулинку шаткують і разом обидва овоча смажать на розпеченому маслі, потім відправляють в суп.
4. Солять і перчать за смаком. Додають нашатковану зелень і прянощі. Варять до м’якості овочів, періодично помішуючи вміст каструлі.
5. При подачі в юшку можна додати сметанки. Приємного апетиту!