Пісні котлети з капусти, смажені в сухарях.
Інгредієнти
гілочки свіжого кропу – вісім штук | |
крупа манна – 130 г | |
капуста – 1,2 кг | |
мелені сухарі пшеничні – 200-250 г | |
рафінована олія – для смаження (150 мл) | |
просеянная борошно пшеничне високосортна – 150 г | |
очищені зубчики часнику невеликі – три штуки | |
чорний перець – на смак | |
сіль – на смак | |
салатний цибуля не дуже великий – одна штука |
Котлети з капусти, підійдуть для пісного меню, а подавати їх можна з якимись свіжими овочами, ароматною зеленню або яким-небудь соусом. Чудово поєднуються капустяні пісні котлети з зеленим горошком і свіжими помідорами.
Покроковий рецепт
У каструлю влити воду, на помірному вогні довести її до кипіння, злегка посолити, після цього промити невеликий качан білокачанної капусти розрізати на чотири частини.
Покласти нарізану капусту в каструлю з киплячою водою, варити її приблизно шість хвилин.
Як тільки капуста буде готова, перекласти її на сито і дочекатися, коли вона підсохне, потім видалити качан. Перекласти варену капусту в миску і подрібнити її блендером, порубати промитий свіжий кріп, дрібно натерти часник, відправити ці компоненти в ємність з капустяним пюре.
Почистити і дуже дрібно порубати салатний цибулю, відправити його в миску з іншими компонентами, насипати пшеничне борошно і манну крупу, додати за смаком сіль.
Добре перемішати капустяний фарш, дати йому настоятися, після цього сформувати зволоженими руками котлети, обваляти їх в сухарній паніровці.
Поставити на помірний вогонь сковорідку, влити в неї соняшникова олія, прогріти його і до рум’яної скоринки в ньому обсмажити котлети.