В даний час багато людей в обов’язковому порядку на обід їдять суп. Прекрасним варіантом на перше будуть пісні щі з свіжої капусти.
Інгредієнти
Овочевий бульйон – 2 літри приблизно | |
Капуста свіжа – 200 грам | |
Морква – 2 штучки | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 цибулини | |
Селера – 1 шт. | |
Картопля – 150 грам | |
Рослинне масло – 1-2 ст. ложки для смаження | |
Горох нут консервований – 1 банка можна замінити на консервовану квасоля | |
Помідори черрі – 5 шт. | |
Лавровий лист – 1-2 листочка | |
Перець і сіль – за смаком | |
Розмарин – 1 гілочка | |
Паприка – 1/2 ч. ложки солодка |
В даний час багато людей в обов’язковому порядку на обід їдять суп. Це вірно, якщо дивитися з боку здоров’я, так і з інших сторін. Гаряче рідке блюдо додає людині працездатності і, в принципі, дає правильне і раціональне харчування нашому організму. З великої кількості перших страв хочемо запропонувати Вашій увазі рецепт приготування поживних і шикарних щів.
Покроковий рецепт
Ставимо на плиту каструлю, наливаємо овочевого бульйону. Дістаємо підлога-цибулинки, моркву і селеру. Ножиком на досці дрібненько ріжемо. Дістаємо сковороду. Наливаємо зовсім невелику кількість рослинного масла і ставимо на нашу плиту. На сковорідку викладаємо мелкопорезанные моркву, цибулю, селеру. Смажимо і помішуємо до золотистого кольору. Далі необхідно нашаткувати нашу капусту.
У каструлю з бульйоном кидаємо смажену моркву, цибулю, селеру і капусту. Ставимо на вогонь і варимо все протягом 30 хвилин. За той час, поки суп готується, необхідно приготувати картоплю. Почистимо і поріжемо картоплю на шматочки. Після закінчення приблизно 20 хвилин після початку приготування, необхідно додати порізану картоплю в каструлю.
Додамо сіль і перець за смаком і додамо листочок-інший лаврушки, гілочку розмарину, паприки і варимо ще приблизно 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення варіння, додати порізані помідори черрі, консервований горох нут.
Після закінчення зазначеного часу смачні щі готові! Додайте до щам сметанку і вуаля… Їсти подано!