Суп, приготовлений на основі червоної сочевиці, виходить дуже ароматним, він легко засвоюється і досить просто готується.
Інгредієнти
великий болгарський червоний – чотири штуки | |
сочевиця червона – півтори склянки | |
ароматна соняшникова або оливкова олія – дві ст. ложки | |
велика цибуля ріпчаста соковитий – дві головки | |
свіжа зелень кінзи – по смаку | |
велика морква – дві штуки | |
мелений перець червоний гострий – за смаком | |
великий часник – чотири зубця | |
дрібна морська сіль – за смаком | |
густа томатна паста або нарізані консервовані томати – за смаком |
Суп, приготовлений на основі червоної сочевиці, виходить дуже ароматним, він легко засвоюється і досить просто готується. Рецепт сочевичного супу ідеально підійде тим, хто хоче мати красиву і підтягнуту фігуру.
Готується це рідке малокалорийное блюдо на основі овочевого бульйону, але за бажанням можна використовувати і будь-м’ясний бульйон.
У цьому рецепті пропонується використовувати для приготування супу з сочевиці гострий червоний перець, який можна виключити зі складу, особливо в тих випадках, якщо це блюдо планується приготувати дітям або тим, у кого є проблеми з шлунком.
Покроковий рецепт
Почистити промиту моркву і крупно натерти її, півкільцями середньої товщини нарізати очищені цибулини, потім викласти ці овочі в каструлю з товстим дном і в ароматній олії обсмажувати на слабкому вогні до тих пір, поки вони не стануть дуже м’якими.
Промити половину болгарських перців, видалити у них акуратно насіння, потім не дуже крупно нарізати кубиками, викласти їх у каструлю до обсмаженою овочам, гарненько перемішати і ще хвилин п’ять готувати на тихому вогні.
По закінченні вищевказаного часу у каструлю додати томатну пасту або подрібнені томати, викласти часникові зубці роздавлені і нарізані половинками. Влити в каструлю трохи питної води, за смаком насипати сіль, гарненько все перемішати і тушкувати ще хвилин десять. Далі влити два літри питної води, після чого продовжити готування овочів приблизно протягом години, процідити вміст каструлі, тушковані овочі перекласти в миску і ретельно збити їх блендером.
У каструлю з процідженим бульйоном, додати ще трохи питної води, за смаком насипати сіль, ще раз прогріти, потім насипати промиту сочевицю, варити її до тих пір, поки вона не стане дуже м’яким, а на цей процес може піти приблизно півгодини.
Поки готується сочевиця, потрібно включити духовку, поставити в неї деко з рештою цілими болгарськими перцями, запікати при середній температурі до тих пір, поки шкірка цих плодів не обвуглиться в декількох місцях. Як тільки це відбудеться, перекласти запечені перчики в пакет і залишити в ньому на двадцять хвилин, після того, як ці овочі охолонуть, обережно видалити у них шкірку і серцевину з насінням. Нарізати очищені перці довільними шматками, потім пюрировать, але щоб залишилися маленькі шматочки перчика (не до однорідного стану).
Викласти пюре з перців в каструлю з приготовленої сочевицею, додати збиту овочеву суміш, насипати гострий червоний перчик, якщо потрібно, то страву можна досолити. Перемішати сочевичний суп і прибрати каструлю з вогню, залишити хвилин на п’ятдесят під кришкою. Подавати до столу зі сметаною.