Готуємо інгредієнти: овочі промиваємо, чистимо, рис заливаємо водою.
Холодну воду (2,5 – 3 л) у каструлі ставимо на плиту, чекаємо, коли вона нагріється і закипить. Додаємо сіль, промитий рис, лавровий лист.
Моркву і цибулю шаткуємо брусочками, злегка обсмажуємо на сковороді з додаванням кількох крапель рослинної олії.
Картоплю нарізаємо брусочками або соломкою. Відправляємо його в бульйон, коли крупа буде практично готова (рис повинен легко раскусываться, але бути трохи жестковат).
Через кілька хвилин після того, як картопля закипить, додаємо зажарку.
У добре киплячий суп видавлюємо часник, накриваємо кришкою, обов’язково проварюємо ще 3 – 4 хвилини. Якщо часник не проварити суп може швидко зіпсуватися.
При сервіровці посипаємо свіжої або мороженої зеленню кропу, кінзи, петрушки.