Класичний цибульний суп — поширене сьогодні блюдо, яке завжди зустрічається в меню іменитих ресторанів і шеф-кухарів.
Інгредієнти
Овочевий бульйон – 2 літри | |
Цибуля ріпчаста – головок | |
Рослинне масло – 2-3 ст. ложки | |
Борошно – 2 ст. ложки | |
Біле вино – 1 склянка | |
Сир, грінки – для додаткового смаку | |
Зелень – для прикраси рублена |
Трохи історії. У момент появи цього рецепту, XVII столітті, такий суп вважався їжею для жебраків і бідняків. А все із-за його простого на той момент складу, який включав в себе тільки бульйон з яловичини, сухого хліба і обсмаженої цибулі.
Незважаючи на високу вартість цієї смакоти в елітних закладах, цибульний суп готується просто. Навіть початківець кулінар відмінно впорається з цим рецептом у домашніх умовах.
Покроковий рецепт
Для початку необхідно підготувати бульйон. Основа супу – овочевий бульйон. Тому цибулевий суп доведеться по смаку навіть вегетаріанцям.
Найважливішим продуктом є цибулю, а найважливішим етапом його пассеровка (обжарювання), яка не повинна бути менше ніж 30 хвилин.
Вам слід тонко нарізати цибулю і покласти його в сковороду, бажано з товстим дном. Скибочки слід залити великою кількістю оливкової олії або додати вершкове. Після Ви повинні поставити суміш на повільний вогонь і обсмажуйте цибулю, поки він не придбає бурштиновий відтінок. Зазвичай на це йде майже годину. Важливо не пересушити скибочки. Після додайте до отриманої суміші борошно, потримайте ще 1-2 хвилини на вогні і заливайте бульйоном. Тепер до супу можна додати трохи білого вина (не обов’язково), що зробить смак супу більш ніжним і витонченим.
Тепер необхідно правильно прикрасити і подати страву. Потрібно додати в суп сир, трохи настояти і красиво викласти зверху грінки. Якщо ви хочете зробити блюдо особливо ароматним, то можете запекти його в духовці в горщиках.
Таку смакоту оцінить кожен член сім’ї. Навіть маленькі дітям, які так часто не люблять супи просять добавку. Приємного апетиту!