Пісочне тісто-теорія

Пісочне тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В пісочному ж тесті перемішується цукрова пудра з м’яким, кімнатної температури, маслом, а вже потім уже додається борошно.

Інгредієнти

Вершкове масло – 100 г
Цукрова пудра – 50 г
Жовток курячий – 1 шт.
Сіль – щіпка
Борошно – 230-250г

Як приготувати Пісочне тісто-теорія

Пісочне тісто дуже схоже на рубане солодке тісто, але процес приготування і кінцевий результат зовсім інший. В рубленому тесті рубається холодне масло з борошном в крихту. В пісочному ж тесті перемішується цукрова пудра з м’яким, кімнатної температури, маслом, а вже потім уже додається борошно. Начебто продукти ті ж, але повірте смак тесту абсолютно різний. Пісочне тісто розсипчасте і більш ніжне. Пісочне тісто можна приготувати заздалегідь, а потім зберігати кілька днів у холодильнику (зазвичай не більше 2-х, так як далі воно починає темніти). У морозильній камері пісочне тісто можна зберігати більш тривалий час, до 1 місяця. Пісочне тісто можна використовувати для випічки пирогів з солодкими і не солодкими начинками, для випічки коржів для тортів, а так само для випічки різних печива, тарталеток і навіть піци. Рецепт пісочного тіста з покроковими фотографіями наведено нижче.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Взяти 100 г м’якого вершкового масла розтерти з 50 г цукрової пудри.

Курячий білок відокремити від жовтка, білок нам не знадобитися. Курячий жовток додати в масло з пудрою, добре перемішати (замість жовтка можна покласти і ціле яйце, але з жовтками тісто виходить ніжніше).

Додати просіяне борошно вищого сорту (краще додавати частинами), додати дрібку солі, замісити тісто за допомогою виделки. (Якщо місити тісто руками, олія швидко тане і тісто «пливе». Вам доведеться додати більше борошна, а це призведе до твердої випічці, так що, використовуйте підручні засоби, наприклад виделкою або кухонним комбайном). Повинно вийти дуже ніжне «поступливим» податливе тісто.

Тісто загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник, далі використовувати за призначенням. Або відразу розподілити по формі, наколоти виделкою.

Якщо ви використовуєте рідку начинку – застелити тісто пергаментним папером, викласти боби, горох або керамічні кульки. Випікати основу з пісочного тіста в духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин до золотистого кольору. (При подвійній випічці піщаної основи я накриваю корж пергаментним папером, щоб не згорів).

Якщо ви використовуєте суху начинку, пісочну основу попередньо випікати не потрібно. Выстилаете тестом форму, викладіть начинку, а вже потім печете весь пиріг. І не забувайте, що пісочне тісто ставити в холодну духовку (це важливо!). Пиріг з пісочного тіста виходить розсипчастим, а начинка доповнює свій аромат і принадність смаків. Удачи з тестом!