Пісочне тісто-теорія

Пісочне тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пісочне тісто дуже схоже на рубане солодке тісто, але процес приготування і кінцевий результат зовсім інший. В рубленому тесті рубається холодне масло з борошном в крихту. В пісочному ж тесті перемішується цукрова пудра з м’яким, кімнатної температури, маслом, а вже потім уже додається борошно. Начебто продукти ті ж, але повірте смак тесту абсолютно різний. Пісочне тісто розсипчасте і більш ніжне. Пісочне тісто можна приготувати заздалегідь, а потім зберігати кілька днів у холодильнику (зазвичай не більше 2-х, так як далі воно починає темніти). У морозильній камері пісочне тісто можна зберігати більш тривалий час, до 1 місяця. Пісочне тісто можна використовувати для випічки пирогів з солодкими і не солодкими начинками, для випічки коржів для тортів, а так само для випічки різних печива, тарталеток і навіть піци. Рецепт пісочного тіста з покроковими фотографіями наведено нижче.

Покроковий рецепт