Пісочне тісто-теорія

Пісочне тісто-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Взяти 100 г м’якого вершкового масла розтерти з 50 г цукрової пудри.

Курячий білок відокремити від жовтка, білок нам не знадобитися. Курячий жовток додати в масло з пудрою, добре перемішати (замість жовтка можна покласти і ціле яйце, але з жовтками тісто виходить ніжніше).

Додати просіяне борошно вищого сорту (краще додавати частинами), додати дрібку солі, замісити тісто за допомогою виделки. (Якщо місити тісто руками, олія швидко тане і тісто «пливе». Вам доведеться додати більше борошна, а це призведе до твердої випічці, так що, використовуйте підручні засоби, наприклад виделкою або кухонним комбайном). Повинно вийти дуже ніжне «поступливим» податливе тісто.

Тісто загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник, далі використовувати за призначенням. Або відразу розподілити по формі, наколоти виделкою.

Якщо ви використовуєте рідку начинку – застелити тісто пергаментним папером, викласти боби, горох або керамічні кульки. Випікати основу з пісочного тіста в духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин до золотистого кольору. (При подвійній випічці піщаної основи я накриваю корж пергаментним папером, щоб не згорів).

Якщо ви використовуєте суху начинку, пісочну основу попередньо випікати не потрібно. Выстилаете тестом форму, викладіть начинку, а вже потім печете весь пиріг. І не забувайте, що пісочне тісто ставити в холодну духовку (це важливо!). Пиріг з пісочного тіста виходить розсипчастим, а начинка доповнює свій аромат і принадність смаків. Удачи з тестом!