Може бути у когось вдома навіть збереглися формочки для випічки кошичків. Але якщо немає, то їх можна купити або випікати в силіконових формах для кексів.
Покроковий рецепт
Як готувати пісочне тістечко «Кошики»
Маргарин або масло для тіста потрібно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким. Замісити пісочне тісто з маргарину (масла) цукру, яєць та борошна. Сода додається в тісто гашеного оцтом. Тісто накрити і поставити в холодильник не менше, ніж на півгодини.
Готове до випічки тісто потрібно викласти у формочки тонким шаром, як-би розмазуючи її по формі. Але дно повинно бути товстіший. При цьому форма не повинна просвічувати. Шар повинен бути не товстим, але і не тонким. Форми для випічки змащувати не потрібно.
Випікати в духовці при температурі 200-220 градусів. Приблизно хвилин 15. Це тісто випікається швидко і кошички потрібно вийняти, коли злегка підрум’яняться. Нехай форми охолонуть і потім з них потрібно вийняти випічку, перевернувши акуратно.
Згущене молоко і масло вершкове для крему потрібно добре збити. Вийде густий масляний крем.
Кошики потрібно заповнити кремом через кондитерський шприц або видавити з самодельно кондитерського мішка. Такий мішок можна зробити з поліетиленового пакета, обрізавши куточок. Можна прикрасити тістечко можна будь-яким способом (присипками, шматочками фруктів, мармеладом та іншими смаколиками), а можна залишити як є. Приємного чаювання!