Відмінно підійде для вечірніх сімейних посиденьок за чашкою чаю в руках.
Інгредієнти
Яйця – 3 штуки | |
Маргарин – 1 пачка (250 грам) | |
Цукор – 1 склянка | |
Сода гашене – 1 чайна ложка | |
Борошно – 1 склянка або більше | |
Ягоди або варення – 1-1,5 склянки (у мене вишня) | |
Горішки – на розсуд |
Так само для приготування пісочного пирога “Крихітка” вам знадобляться :
– миска (я використовую пластикову);
– ємність для збивання яєць;
– кухлик\каструлька для маргарину;
Покроковий рецепт
Візьміть 3 яйця і ретельно збийте міксером або віночком (що доступнішим) до утворення пінки.
Одну пачку маргарину необхідно розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі, але не доводити до кипіння. Після дати трохи охолонути по уникненню згортання яєць.
В яйця додати 1 склянку цукру, гарненько збити. Потім, потрібно додати 1 чайну ложку соди і погасити її оцтом (так пиріг стане більш пишним).
В яйця з содою і цукром додати остиглий за кілька хвилин маргарин і склянку борошна. Насправді, якщо вам здасться, що тісто занадто рідке, то сміливо можете додавати борошна скільки візьме” тісто. Борошно в цьому рецепті лягає більше на око.
Після того, як ви додали всі необхідні інгредієнти в тісто і гарненько його вымесили, необхідно розділити його на 2 рівні частини і одну частину відправити на 10 хвилин в морозильну камеру. На деку розкачайте першу частину тіста, додайте вишні або будь-яких інших ягід (можна варення) в тій кількості, яка б вам сподобалося. Особисто я додаю багато ягід, що б не було пробілів, потім зверху посипаю горіхами (це за бажанням). Друга частина тесту вже трохи огрубіла і її сміливо можна терти на тертці, посипаючи наш деко тертим тестом
Вуаля ! Наш пиріг готовий, і його можна сміливо ставити в духовку на 40 хвилин.
Після його приготування, наріжте його як тістечко і пригощайте членів сім’ї та друзів.
Приємного апетиту!