Готується легко. Продукти доступні.
Інгредієнти
м’ясо – баранина – 1 кг | |
рис – закруглений – 900 г | |
морква – 800 г | |
цибуля ріпчаста – 500 г | |
часник – 3-5 головок | |
бавовняне масло (або будь-яке рослинне) – 250 г | |
сіль – 40 г | |
перець чорний мелений – 10 г | |
барбарис сушений – 15 г | |
зіра – 10 г | |
вода – за необхідності |
Під час відрядження в Таджикистан мене пригощали пловом. Він був приготований у дворі, серед чудового саду, у величезному казані. Це чарівність природи, запах – щось не звичайне! Спробуйте провести вихідні на пікніку з пловом!
Що знадобиться?
– м’ясо (можна і інше, але смачніше всього – баранина) – 1 кг;
– рис (краще – закруглений, з загостреним виходить сухувато) – 900 г;
– морква – 800 г;
– цибуля ріпчаста – 500 г;
– часник – 3 шт.;
– бавовняне масло (якщо немає – будь-яке рослинне);
– сіль – 40 г;
– чорний перець– 10 г;
– барбарис – 15 г;
– зіра – 10г;
– вода.
Покроковий рецепт
М’ясо порізати крупно, щоб вийшло соковитим.
Цибуля постругати півкільцями, а з морквини робимо довгу соломку.
Увага! Морква дрібнити на тертці не можна!
Бавовняне олію підігрівають. Засипають цибулю і підсмажують, щоб стало золотистим.
Закладають м’ясо, перемішати з цибулею, солять і обсмажують на середньому вогні хвилин 7-9. Наливають 0.5 л води. Продукти укладають шарами. Це перший шар.
Закладають шар моркви, тушкують 5 хв. (другий шар).
Додають спеції. Через 10 хв. – додають рис, розрівнюють його, солять і поливають водою акуратно, через шумівку, щоб не порушити шар рису, рівень води – на 2 пальці вище рису (третій шар).
«Вкручують» в рис головки часнику, з якого знята легко відшаровується лушпиння.
Налаштовують вогнище на слабкий вогонь, закривають кришкою – на 20 хв.
Важливо! Не перемішувати плов – ризикуєте отримати кашу.
Воду всю забрав рис. Робимо ложкою отвір до дна і вливаємо туди 3 столових ложки води. Залишаємо страву на самому слабкому вогні 5 хвилин.
От і все! Гості зустрінуть оплесками!
Розкладають порції, захоплюючи всі шари і зверху – головка часнику.