Приготувати рис вищевказаним чином;
М’ясо нарізати середніми шматочками;
Викласти на добре розігріту сковороду або в казан. Обсмажити під кришкою, щоб підрум’янилося злегка;
Цибулю – півкільцями, моркву – соломкою ( на тертці не терти – буде негарно!);
Овочі прожарити з м’ясом 3-5 хвилин;
Додати сухофрукти, спеції; Тушкувати ще 3 хвилини;
Висипаємо добре висушений рис і дуже акуратно, щоб не пошкодити його структуру, перемішуємо і смажимо без додавання води;
Коли рис просочився вже жиром і ароматом суміші – поміщаємо в неї часник, цілими головками;
Заливаємо все двома склянками окропу, у якому розчинена сіль;
Дати хвилину сильно покипіти, потім зменшити температуру до мінімуму і накрити кришкою;
Плов повинен нудитися на дуже повільному вогні, поки рис не стане м’яким;
Вимкнути і накрити який-небудь теплою тканиною. Дати постояти деякий час – 5-10 хвилин;
Є такий плов треба відразу, поки гарячі, з-за специфічних особливостей баранячого жиру, здатного швидко прохолоджуватися і тверднути;
Приємного Вам апетиту!