Плов з баранини з сухофруктами і часником

Плов з баранини з сухофруктами і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Плов – східне блюдо. Їм зустрічають бажаних гостей і в Середній, і в Передній Азії, на Близькому Сході, і у нас на Кавказі і в Закавказзі. Прижився він і в Росії, хоча національним блюдом і не вважається.

Готувати Плов, про який я розповім нижче, давно навчила мене сусідка-подруга з Вірменії. З тих пір в моїх рецептах це страва займає не останнє місце.

Його приготування не складно, часу витрачається в цілому хвилин 30-40.

Продукти – не заморські – самі звичайні. Нам знадобиться задня частина баранини (литка на кістки). Кому не подобається її специфічний запах, можна замінити м’якоттю яловичини (вибирайте м’ясо світлішими). Але плов з бараниною – все ж класика. Далі – рис, цибулю, моркву, часник, сухофрукти (курага, родзинки, барбарис) і спеції.

Важливе зауваження!!!
• Рис перед самим початком готування промити в семи водах, щоб остання води була прозора; відкинути на друшляк, потім викласти на суху неткану серветку – просушувати. Пізніше, ми додамо його до м’яса з овочами для просочування жиром. При такому способі він виходить розсипчастим і не склеюється.
• Якщо курага (абрикос) великого розміру, то її варто обдати окропом, щоб трохи пом’якшити для нарізки на тонкі смужки.

Покроковий рецепт