Дозволимо мідіям відтанути природним шляхом, так як розморожування у воді погіршує смакові якості продукту. Після розморожування необхідно видалити травичку, яка зустрічається всередині молюска і ретельно промити під проточною водою, щоб не попалися піщинки.
Цибулю нарізаємо довільно, я люблю четвертинками кільця. Велику моркву подрібнюємо на тертці і на цьому наша праця практично закінчується.
Рослинна олія наливаємо у чашу мультиварки і підсмажуємо овочі в режимі «підсмажування» 10 хвилин. Додаємо молюски і обсмажуємо ще 5 хвилин.
Ретельно промитий рис кладемо в чашу, додаємо води, щоб вона була на 5-6 мм вище суміші мідій і рису. Підсолюємо. Перець, лавровий лист і улюблені спеції додаємо за смаком. Перемішуємо. Закриваємо каструлю і виставляємо режим приготування розсипчастого рису на 30 хвилин.
Через цей час можна ласувати гарячим ароматним блюдом, яке не тільки легкий і дуже смачне, але і містить масу корисних речовин.