Плов з свинячого фаршу

Плов з свинячого фаршу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Перший етап приготування почнемо з рису. Його потрібно промити кілька разів, до прозорої води. Рис перекладаємо в металеву каструльку (без гумових вставок), заливаємо водою на 1 см вище рівня рису, солимо і перемішуємо. Каструльку закриваємо щільно кришкою або фольгою і ставимо в духовку приблизно на 1 годину при температурі 180° ( час приготування рису може бути ±10 хвилин, залежно від Вашої духовки).

Поки готується рис, приступимо до обжарке фаршу. У розігріту на середньому вогні сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо фарш. Фарш обсмажуємо 15 хвилин, до рум’яної скоринки.

Трьом моркву на великій тертці, засипаємо в фарш. Важливо! Морква самий щільний овоч з тих, що є в рецепті і її завжди потрібно обсмажувати в першу чергу.

Дрібно нарізаємо цибулю, перекладаємо в сковороду і обсмажуємо до прозорості цибулі.

Далі додаємо різані помідори, разом з ними ж солимо/перчимо/додаємо приправи за смаком. У мене була щіпка пряних трав і трохи приправи спеціально для плову. Для аромату можна додати зубчик часнику. Все обсмажуємо під накритою кришкою хвилин 7, потім вимикаємо плиту, але не прибираємо з конфорки, щоб начинка не встигла охолонути.

Готовий рис виймаємо з духовки. Він вийде розсипчастим, крупинка до крупинці, що мені особисто дуже подобається.


Частина рису перекладаємо в сковороду і перемішуємо, решту перекладаємо у велику каструлю, викладаємо вміст сковороди і добре перемішуємо.

Ну ось і все. Плов готовий! Приємного апетиту=)