Плов – це змішані аромати спецій, м’яса, моркви та зіри. Це блюдо додасть вашому столу вишукування і східний шарм.
Інгредієнти
Яловичина – 1 кг | |
Рис – 1кг | |
Морква – 1 кг | |
Родзинки – півсклянки | |
Горох Нут – півсклянки | |
Часник – головка | |
Спеції – за смаком | |
Соняшникова олія – 200 | |
Цибуля – середня цибулина |
Плов – національна узбецька страва, яке має безліч видів: весільний, з айвою, з грушами, родзинками і барбарисом. Ми будемо готувати плов, який зазвичай узбеки готують не на свято, а на “кожен день”.
Покроковий рецепт
М’ясо для плову потрібно брати свіже та якісне. Добре підійде м’ясо задньої ноги або лопаткова частина. Помийте і обітріть м’ясо паперовим рушником. М’ясо треба нарізати великими шматками. Це дуже важливо! Покладіть м’ясо в заздалегідь розігрітий казан з олією. Обсмажувати на середньому вогні. Не гасити! У цей час можна почистити і нарізати великою соломкою моркву. Обсмажуємо м’ясо до золотистого кольору, потім кладемо цибулю, нарізану півкільцями. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
Покладіть моркву і обсмажуйте, поки морква не стане податливою і м’якою, близько 10 хвилин. Не допускайте того, щоб морква розвалювалася.
Після того як морква підсмажилася, налийте води 1,7 л. , покладіть нут. Ця суміш називається казан. Зірвак вариться 30-40 хвилин на середньому вогні.
Покладіть сіль, так щоб зірвак здавався трохи пересоленим, т. до рис не солиться. Покладіть родзинки, зіру. Помийте рис, добре злийте воду і укладіть зверху, розрівняйте. Якщо все зроблено за рецептом, вода буде покривати рис на полфаланги. Рис краще брати дліннозерновой, але підійде і просто хороший великий рис.
Варіть на середньому вогні, поки рис злегка не з’явиться над водою. Тоді покладіть зверху головку часнику і щільно закрийте кришкою. Варіть 40 хвилин, не відкриваючи кришку. Це важливо!
Перемашайте плов і залиште нудитися на 10 хвилин.
Плов готовий! Всім приємного апетиту! Отримуйте задоволення не тільки від їжі, але і від її приготування.