На обід у звичайний день можна приготувати повітряну сирну запіканку з тертим пармезаном і помідорами.
Покроковий рецепт
Тертий пармезан пересипати в глибоку тарілку, туди ж додати подрібнений часник, все перемішати, потім невеликою кількістю вершкового масла змастити найбільш відповідну форму для запікання, присипати зсередини її сумішшю з подрібненого часнику і тертого пармезану.
Промити всі помідори, рівномірно викласти їх на дно форми для запікання, зверху збризнути невеликою кількістю будь-якого рафінованого рослинного масла, приправити все перчиком, потім насипати трохи солі. Поставити форму з помідорами хвилин на п’ятнадцять в духовку, запікати при двохстах градусах.
В цей же час з густою сметаною і сирими курячими яйцями збити домашній сир, який не повинен бути дуже жирним, викласти збиту сирно-яєчну масу в форму, розподілити гарненько, потім продовжити процес запікання при тій же самій температурі ще двадцять хвилин.
Перед тим, як подавати ситну сирно-томатну запіканку до столу, її можна прикрасити будь рубаною свіжої зеленню.