Очищені картопляні бульби кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою.
Посолити воду з картопляним вмістом можна відразу, або коли вона закипить. Сіль беремо на своє уподобання.
Коли картопелька буде готова, зливаємо з неї воду.
Починаємо картопля розм’якшувати спеціальної товкачиком.
Одночасно вливаємо в картоплю підігріті вершки. Продовжуємо товкти.
А тепер маленький секрет від сучасних хазяєчок. Щоб ваше картопляне пюре було повітряним і ніжним, його слід ще раз перемішати, використовуючи міксер. Зробимо також і ми. Працюємо міксером приблизно 2-3 хвилинки.
Повітряне картопляне пюре, приготовлене з допомогою вершків готово. Раскидываем його порціями по тарілках і подаємо до столу. До такого картопляного пюре добре підійдуть страви з м’ясних, рибних, грибних інгредієнтів. Приємного всім апетиту!