До ранкової трапези приготуйте для своїх домочадців тонкі повітряні млинці з дірочками. Така випічка на сковороді порадує всіх!
Інгредієнти
Яйце – 2-3 шт. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Молоко коров’яче – 2 ст. | |
Борошно – 1 ст. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. |
Для домашніх млинців замісимо тісто, використовуючи борошно, курячі яйця, молоко. Особлива кулінарна послідовність замісу тіста робить млинці при смаженні тонкими, з дірочками. Подавати такі повітряні млинці до столу можна зі сметаною, варенням або використовувати їх для фарширування. Починаємо готувати.
Покроковий рецепт
В підходящу за обсягом миску забиваємо парочку курячих яєць.
Відразу озброюємося віночком або міксером, щоб перетворити яйця в піну. Міксером працюємо більше 1 хвилини.
В отриману яєчну суміш підсипаємо цукровий пісок, сіль. Вливаємо половину зазначеної норми теплого молока.
Інгредієнти перемішуємо.
В отриману суміш додаємо борошно. Її в обов’язковому порядку рекомендується просіяти. Цей процес тільки самим позитивним чином позначиться на смакових якостях майбутніх млинчиків.
Інгредієнти перемішуємо до утворення густоватого тесту, в якому мають бути відсутні грудочки.
У густе тісто доливаємо залишилося тепле молоко, а ще відразу додаємо в млинцеве тісто олію. Перемішуємо. Тісто для повітряних млинців готово. Нехай воно трохи «відпочине», а ми поки підготуємо сковороду для випічки: одноразово змастимо поверхню олією і добре прогреем.
Випікаємо тонкі блиночки. Всім приємного апетиту!