Лимон гарненько помити, натерти цедру на дрібній тертці або спеціальним пристосуванням.
200 г розм’якшеного вершкового масла (масло можна замінити на маргарин для випічки) збити міксером на невеликій швидкості. Додати 150 г цукру, 5 г ваніліну (або ванільного цукру 1 пакетик), знову збити. Додати лимонну цедру. Видавити 2 – 3 столових ложки соку лимона. Розмішати столовою ложкою до отримання однорідної маси.
У суміш додати яйця, по 1-2 штуки, при цьому збиваючи на середній швидкості.
Сир викласти в глибоку миску, розім’яти виделкою, щоб не було грудочок (якщо вам подобається більш однорідна структура, перемеліть його в чаші блендера). Сир змішати з приготовленої вище яєчно-олійно сумішшю. Гарненько перемішати.
Всипати 80 г манної крупи. Знову добре перемішати. Дати тісту трохи постояти (хвилин 15-20), для того щоб манка розбухла (тоді пиріг не буде жорстким).
Сирно – яєчну масу перекласти в змащену маслом форму для випічки. Зверху рясно присипати цукровою пудрою.
Випікати манник в розігрітій до 180 градусів духовці близько 1 години на середньому рівні. Готовність лепешняку перевіряється так само як і будь-пиріг, зубочисткою. Увіткнути зубочистку в середину лепешняку, вийняти. Якщо зубочистка суха – манник можна витягувати, якщо на зубочистці є тісто, продовжуйте піч.
Простий і смачний манник готовий! Тепер цей пиріг
почне поважати вся ваша родина!
Приємного апетиту!