Кулінарний рецепт описує етапи приготування чудового шоколадного торта з глазур’ю . До статті прикріплені унікальні фотографії кожного з кроків з отриманим в результаті десертом.
Інгредієнти
Яйця – 3 шт. | |
Какао порошок – 8 ст. л. | |
Цукор – 1 ст. | |
Молоко – 4 ст. л. | |
Гіркий шоколад – 1 плитка | |
Масло вершкове – 100 грам | |
Борошно – 1 склянка |
Ох, до чого нам зараз буде смачно! Адже ви любите шоколад? Чорний, білий, молочний або гіркий, простий або з начинкою, у вигляді плитки або цукерки – його обожнюють все. Навіть батько Рейно, затятий аскет з відомого роману Джоанн Харріс не зміг здобути перемогу над торжеством шоколаду.
Ми не в сутанах, аскезами себе не пов’язували і маємо право на маленькі солодкі радості начебто шоколадного десерту.
Покроковий рецепт
приготування тіста
Половину склянки цукру з’єднаємо з чотирма ложками какао та масло шматочками, розтопимо на водяній бані. Не лякайтеся, баня – всього лише ємність з киплячою водою, де зверху стоїть миска з перерахованими продуктами.
Коли цукор повністю розійдеться – додамо три (краще прямо з холодильника) яйця. Розітремо масу до гладкості.
Насыплем борошно, поламаємо половину плитки шоколаду, розмішуєм, користуючись виделкою або вінчиком. Збивати не обов’язково. Тісто має литися, як густий мед.
випікати при температурі 180 С
Ставимо форму в пічку на сто вісімдесят градусів. Бісквіт буде готовий через тридцять хвилин.
готуємо глазур
Що у нас залишилося? Правильно: все для глазурі. Можемо знову скористатися каструлею з водою або просто на маленькому вогні розтопити всі компоненти: шоколад, молоко, цукор, какао.
Бісквіт краще викласти на велике блюдо, щоб по краях ще залишилося місце (глазур спочатку рідка, розтікається). Поливаємо гарячим шоколадом вийшло кільце. Миску даємо облизати дітям – вони цього тільки й чекають!
Беремо чашки з чаєм, накладаємо десерт. Шматочки бісквіта, политі пряним теплим шоколадом – захват, ви згодні?