Повітряний торт Шоколадне кільце

Повітряний торт Шоколадне кільце – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

приготування тіста

Половину склянки цукру з’єднаємо з чотирма ложками какао та масло шматочками, розтопимо на водяній бані. Не лякайтеся, баня – всього лише ємність з киплячою водою, де зверху стоїть миска з перерахованими продуктами.

Коли цукор повністю розійдеться – додамо три (краще прямо з холодильника) яйця. Розітремо масу до гладкості.

Насыплем борошно, поламаємо половину плитки шоколаду, розмішуєм, користуючись виделкою або вінчиком. Збивати не обов’язково. Тісто має литися, як густий мед.

випікати при температурі 180 С

Ставимо форму в пічку на сто вісімдесят градусів. Бісквіт буде готовий через тридцять хвилин.

готуємо глазур

Що у нас залишилося? Правильно: все для глазурі. Можемо знову скористатися каструлею з водою або просто на маленькому вогні розтопити всі компоненти: шоколад, молоко, цукор, какао.
Бісквіт краще викласти на велике блюдо, щоб по краях ще залишилося місце (глазур спочатку рідка, розтікається). Поливаємо гарячим шоколадом вийшло кільце. Миску даємо облизати дітям – вони цього тільки й чекають!
Беремо чашки з чаєм, накладаємо десерт. Шматочки бісквіта, политі пряним теплим шоколадом – захват, ви згодні?