В рецепті використовується молоко, але ви сміливо можете замінити молоко нежирними вершками (10%). Так страва тільки виграє в смаку.
Інгредієнти
куряче філе без шкіри – 800-1000 г або 1 лоток в супермаркеті | |
гриби печериці – 300 г або 1 підкладка | |
молоко 2.5 % – 1 стакан можна замінити вершками 10% | |
вода – 2 склянки для гасіння | |
сир твердий – 50 г за бажанням | |
сіль, спеції – за смаком | |
оливкова олія – для смаження |
Цей рецепт обов’язково порадує вас і ваших близьких своїм ніжним і неповторним смаком. Мало того, цей рецепт містить в собі мінімальну кількість калорій, що дозволить зберегти фігуру без зайвих зусиль.
Покроковий рецепт
Ріжемо дрібно гриби, так, щоб були рівномірні шматочки. Це дозволить швидше приготувати їх на сковороді.
Приблизно так само ріжемо курку, шматочки повинні бути такого ж розміру. Так страва буде виглядати привабливіше.
Наливаємо оливкову олію на сковорідку. Зсипаємо спочатку гриби, смажимо їх до золотистої скоринки.
Додаємо курку. Смажимо, постійно помішуючи, до того, як курка не стане білого кольору.
Як тільки рідина, яка виділиться з грибів випарується, наливаємо пів-склянки води. Накриваємо кришкою, тушкуємо до повного випаровування. Як тільки вода випарується, наливаємо ще води і повторюємо процес.
Тепер настав час для самого цікавого. Наливаємо молоко, накриваємо кришкою і чекаємо, поки молоко не підніметься наверх. Ви відразу помітите, воно почне красиво пінитися. Початок пінитися – значить знімаємо кришку, выпариваем молоко. Злегка помішуємо.
Як тільки піна осіла, злегка підсмажуємо, додаємо сіль, спеції. За бажанням можна додати тертий сир. Страва готова! Краще подавати гарячим.