Якщо сиру взяти в рівних або трохи великих количствах ніж гарбуза, вийде більш щільніше і зернистості сруктурою нагадуючи запіканку. Регулюйте щільність по своєму смаку.
Інгредієнти
гарбуз – 300-400 гр. | |
сир – 200 гр. | |
яйце – 1 шт. | |
сіль – щіпка, щоб збити білок |
Осінь – пора яскравою, смачною і корисною гарбуза. Дуже універсальний продукт, який можна використовувати в будь-яких стравах і різних комбінаціях.
Хочу поділитися дуже повітряним рецептом з гарбуза і сиру. Найголовніше, цей десерт можна їсти в будь-якій кількості, він не додасть зайвих обсягів фігурі, а діти в такому виконанні навіть не запідозрять з чого це суфле.
Покроковий рецепт
Очистити і нарізати гарбуз, бажано солодкого сорту, щоб не використовувати цукор. Скласти в каструлю і поставити варитися. Це займе не більше 15 хвилин, гарбуз дуже швидко готується.
Відокремити жовток і білок. Збити блендером сир з жовтком.
З готової гарбуза злити воду і пюрировать її блендером.
Змішати сир і гарбузове пюре.
Білок збити з дрібкою солі до пишної і стійкої піни. Додати до нашої заготовки з гарбуза і сиру. Акуратно перемішати лопаткою або ложкою.
Заповнити тестом форми. Я використовувала силіконові порційні 4 шт. і скляну форму круглу невеликого діаметру. Нічим не змащуємо.
Відправити в розігріту духовку до 200 градусів і випікати близько 40 хвилин. Дивіться по своїй духовці, може і 30 буде достатньо. Зверху повинні стати пружними.
Дуже пористе, вологе і одночасно стійкий суфле виходить, просто тане у роті.
Приємного апетиту!