Правила збивання білків-теорія

Правила збивання білків-теорія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Візьміть 2 маленькі чашечки і 1 велику, для збивання білків. Яйце надбийте (не сильно, щоб не пошкодити жовток) ножем. Розламайте навпіл шкаралупу, і, переливаючи жовток з однієї половини шкарлупи в іншу, оделите білок. Перелийте білок в одну маленьку чашку.

В іншу чашку вилийте жовток.

Білок з маленької чашки перелийте в глибоку чашку. Потім повторіть процес з іншими яйцями, розбиваючи їх по одному. Так ви можете уникнути попадання в білок жовтка. Якщо жовток все ж таки потрапить у білки (навіть маленька крапля), білки можуть не взбиться до піків або погано піднятися. Збивати білки можна віночком, виделкою або міксером. Блендер для збивання не підійде. Лопатки у міксера повинні бути приблизно такої форми (див. фото).

Білки збийте на середній швидкості.

Продовжуйте збивати близько 5-ти хвилин.

Потім висипте цукор (краще якщо це буде цукор, а не пудра, так як його кристали полегшують збивання). Лопатками трохи втисніть його в білки, щоб він при включенні міксера не розлетівся по всій кухні :-).

І продовжуйте збивати ще 5 хвилин, при максимальній швидкості. Для збивання 2-3 білків мені достатньо 5-7 хвилин.

Вийти мають ось такі міцно збиті піки. Після збивання, в білках знаходяться пухирці повітря, які при нагріванні розширюються і продукт виходить повітряним. Якщо ви білки будете збивати занадто довго, бульбашки можуть настільки розширитися, що просто при нагріванні в духовці лопнуть і випічка осяде. Так що тут краще недобдіти, ніж перебдіти. Орієнтуйтеся на потужність міксера, час збивання і на власний очей.

З цих білків сьогодні я приготую мигдально-шоколадний пиріг.

Так, і найголовніше, до закінчення збивання білків повинно бути все готово: нагріта до необхідної температури духовка, корж для пирога або вистелений пергаментним папером деко і т. д.
Що ще можна приготувати з білків?
Якщо у вас є свій рецепт, куди «засунути» білки ;-), діліться, буду рада!