Профітролі зі смородиновим курдом – французька класика
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Вода – 1 стакан | |
Масло вершкове – 100 гр. | |
Яйця – 4 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Смородиновий курд – 200 гр. |
Що може бути краще, ніж профітролі з легким фруктовим курдом до ранкового чаю або кави. Легкі, повітряні з легкою кислинкою профітролі вони шалено смачні. Такий ось класичний французький сніданок
Покроковий рецепт
1. Воду з вершковим маслом довести до кипіння, почекати, коли масло повністю розчиниться. Посолити. Почати всипати борошно, постійно помішуючи. Тісто почнеться стає дуже щільним і має зібратися в кулю. Після цього поварити ще 2-3 хвилини.
2. Дати тісту трохи охолонути і додати по одному яйця, щоразу добре розмішуючи.
3. Деко застелити пергаментним папером, змастити рослинним маслом і відсадити тісто для профітролей. Можна це зробити через кондитерський шприц або кулінарний мішок. Якщо у вас немає ні того, ні іншого тісто можна покласти у звичайний файл і зрізати куточок. Можна викласти звичайною ложкою. Тоді просто не буде видно красивих борозенок, але смак від цього не стане гірше.
4. Запекти профітролі в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
5. Начинити профітролі смородиновим курдом.
6. Приємного чаювання!