Ця сирна закуска, приготовлена з маслинами і кунжутом, виглядає дуже ефектно, але готується досить швидко, а подавати таке закусочне блюдо рекомендується до святкового столу.
Інгредієнти:
– малосольна бринза (140 г);
– великі маслини без кісточок (десять штук);
– великі салатні листя для оформлення (за смаком);
– гілочки свіжого кропу (п’ять штук);
– твердий сир «Грюйер» (140 г);
– перець білий (на смак, обов’язково мелений);
– оливковий майонез (38 м);
– білі кунжутне насіння для панірування (67 р);
– невеликі часникові очищені зубчики (чотири штуки).
Процес приготування:
Дрібно натерти твердий сир, а також малосольну бринзу, після цього промити і кріп порубати, з’єднати всі інгредієнти в одній мисці, насипати мелений перець. Далі натерти часник, висипають його в посуд, додати трохи майонезу, після цього перемішати всі інгредієнти. Сформувати з сирної маси коржики, покласти в кожну з них по одній оливи, потім зліпити їх всіх заготовок акуратні кульки.
Обваляти кожен сирний кулька в паніровці з кунжутного насіння, після цього підготувати блюдо і застелити його салатними листям. Викласти на блюдо сирні кульки з маслинами, потім подавати приготовану закуску в охолодженому вигляді до святкового столу.