Цедра лимона натирається на дрібну тертку, що дозволяє використовувати інгредієнт безпосередньо в тесті. Він не відчувається, але додає пікантності і незвичності.
Інгредієнти
Яйця – 2 шт. | |
Лимони – 2 шт. Для цедри і соку | |
Вершкове масло – 200 г | |
Борошно – 200 г | |
Цукор – 100 г | |
Розпушувач – 1 ч. л. |
Лимонний пиріг прекрасно підійде в якості десерту. Його готують з використанням цедри лимона або інших цитрусових. При цьому в тісто додається і сік продуктів. Обережно давати дітям, так як десерт виходить з кислинкою, терпкий на смак.
Покроковий рецепт
Спочатку змішуємо цукор з вершковим маслом. Друге заздалегідь розігріти, щоб воно було трохи тепліше кімнатному температури і легко перемішувалося.
До олії додаємо яйця. Все збиваємо міксером на середній швидкості. Поступово додаємо розпушувач. З борошном його не змішуємо.
Протягом 5 хвилин збиваємо. Маса повинна посвітліти. Заздалегідь трьом лимони на терці цедру відкладаємо в сторону. З двох лимонів виходить близько 100 цедри.
Додаємо цедру і знову все перемішуємо.
Видавлюємо сік з лимонів, намагаємося витягти кісточки. В багатошаровій їх бути не повинно.
Всипаємо борошно потроху, перемішуємо лопаткою.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форму вершковим маслом.
У тісто додаємо сік лимонів і перемішуємо.
Відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Пиріг виходить смачним, повітряним. не нудотним. Відмінно піде до застілля або тихому чаювання в сімейному колі.