Цедра лимона натирається на дрібну тертку, що дозволяє використовувати інгредієнт безпосередньо в тесті. Він не відчувається, але додає пікантності і незвичності.

Інгредієнти
| Яйця – 2 шт. | |
| Лимони – 2 шт. Для цедри і соку | |
| Вершкове масло – 200 г | |
| Борошно – 200 г | |
| Цукор – 100 г | |
| Розпушувач – 1 ч. л. |
Лимонний пиріг прекрасно підійде в якості десерту. Його готують з використанням цедри лимона або інших цитрусових. При цьому в тісто додається і сік продуктів. Обережно давати дітям, так як десерт виходить з кислинкою, терпкий на смак.
Покроковий рецепт

Спочатку змішуємо цукор з вершковим маслом. Друге заздалегідь розігріти, щоб воно було трохи тепліше кімнатному температури і легко перемішувалося.

До олії додаємо яйця. Все збиваємо міксером на середній швидкості. Поступово додаємо розпушувач. З борошном його не змішуємо.

Протягом 5 хвилин збиваємо. Маса повинна посвітліти. Заздалегідь трьом лимони на терці цедру відкладаємо в сторону. З двох лимонів виходить близько 100 цедри.

Додаємо цедру і знову все перемішуємо.

Видавлюємо сік з лимонів, намагаємося витягти кісточки. В багатошаровій їх бути не повинно.

Всипаємо борошно потроху, перемішуємо лопаткою.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо форму вершковим маслом.

У тісто додаємо сік лимонів і перемішуємо.

Відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Пиріг виходить смачним, повітряним. не нудотним. Відмінно піде до застілля або тихому чаювання в сімейному колі.
