Пряна рибка власного засолу до святковому застіллю.

Інгредієнти
| Скумбрія свіжоморожена – 2 шт. | |
| Коріандр мелений – 2 ч. л. | |
| Ягоди ялівцю – 20 шт. | |
| Вода – 2 л | |
| Горілка – 2 ст. л. | |
| Чебрець – 5 г | |
| Сіль – 12 ст. л. | |
| Суміш перців – 1 ст. л. | 
Маринована скумбрія – це дуже легке в приготуванні блюдо, яке відмінно підійде для будь-якого свята або застілля. Для маринування рибки важливо підібрати правильний розчин, який не тільки зробить скумбрію смачною і ароматною, але й збереже її пружну структуру. Для приємного пряного смаку я використовую прянощі – коріандр, ягоди ялівцю і чебрець. Обов’язково додаю сіль і суміш ароматних перців. Для щільної структури скумбрії в маринад додаю горілку – алкоголь зробить рибні волокна пружними і щільними. Маринуватися рибка має 2 дні, але для більш малосольного варіанти можна залишити скумбрію всього на добу.
Покроковий рецепт

Скумбрію розморозити. Для того, щоб риба зберегла свою структуру, потрібно відразу ж після вилучення риби з морозильної камери помістити її в холодильник. Дочекатися природної розморожування в холоді.

Гарненько вимити скумбрію.

Очистити рибу від нутрощів, відрізати хвіст і голову (далі їх можна використовувати для юшки).

Підготувати розчин для маринування скумбрії. Для цього потрібно змішати потрібну кількість води разом зі спеціями, сіллю, перцем і толченными ягодами ялівцю. Саме ягоди додадуть рибці легкий копчений аромат. Також, потрібно додати трохи горілки, щоб риба зберегла пружність волокон. Помістити рибу в каструлю, залити розчином і залишити на 2 дні.

Готову рибу нарізати на шматочки і подавати до столу. Приємного апетиту!
