Риба, тушкована у томаті з морквою та цибулею

Рибу можна їсти гарячою і холодною, з гарніром і просто з хлібом, однаково смачно.

Інгредієнти

Риба морська свіжоморожена – 1 кг
Борошно для обвалювання
Морква – 1 кг
Ріпчаста цибуля – 2 шт.
Рослинне масло – для смаження
Томатна паста – 50 гр
Сіль – щіпка
Цукор – 1 столова ложка
Лавровий лист – пару
Перець чорний мелений – за смаком
Петрушка або інша зелень – жменя

Як приготувати Риба, тушкована у томаті з морквою та цибулею

Риба, тушкована у томаті з морквою і цибулею виходить дуже ніжною і соковитою.

Покроковий рецепт

Вибираємо рибу – будь-яку. Миємо, чистимо – потрошимо, якщо треба. Нарізаємо на прийнятні для вас шматки. Присаливаем і даємо постояти хвилин 20-30.

Моркву нарізаємо кубиками або натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо не крупно. На розігрітій сковороді з олією спочатку злегка обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо до напівготовності (масло стане жовтим, а суміш осяде).

Поки готується морква – цибуля, на іншій сковороді з добре прогрітим маслом, злегка обсмажимо обвалянную рибу в борошні.

Укладаємо на дно сковороди половину суміші морква-цибуля, кладемо лавровий лист. Зверху укладаємо рибу, перчимо і вкриваємо залишилася сумішшю.

У склянці теплої води розмішуєм томатну пасту, столову ложку цукру, щіпку солі і виливаємо в сковороду. Сковорідку ставимо на слабкий вогонь і тушкуємо 30 хвилин.

Перед подачею посипаємо рубаною петрушкою або іншою зеленню. Готову рибку подаємо до столу з будь-яким гарніром. Смачна як холодної, так і гарячої.

Дивіться також:  Запіканка з кабачків з сьомгою по-італійськи