Щука смажена

Посмажити щуку дуже просто. Для цього вам знадобиться тільки риба і борошно і сіль, а результат перевершить всі очікування.

Інгредієнти

Щука – 1 штука
Борошно – 1/2 склянки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Щука смажена

Щука – джерело фосфору, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В. При цьому, вона є низькокалорійним продуктом, на 100 грам смаженої риби припадає всього 127 ккал.
Всі знають про користь річкової риби в раціоні людини, але готувати її не поспішають із-за великого вмісту кісток. У щуці кісток дуже мало, вони великі і легко прибираються, після термообробки. І готувати її дуже просто.

Покроковий рецепт

Щуку очищаємо від луски, потрошимо, миємо. Голову, хвіст і плавники відрізаємо, з голови можна зварити юшку. Розрізаємо щуку уздовж по хребту.

Кожну половину розрізаємо впоперек на шматки шириною приблизно три сантиметри. Якщо ширину зробити менше, готове блюдо буде виглядати, як рибні нагетси, теж смачно, але тоді воно виходить більш сухим.

У плоскій тарілці змішуємо борошно, сіль, за бажанням можна додати мелений чорний перець, пропорції залежать від ваших смакових уподобань.

Обвалюємо кожен шматок щуки в борошні.

У сковороду наливаємо олію, розігріваємо.
Обкачані в борошні шматочки риби кладемо в розігріту олію, кожну сторону обсмажуємо протягом 7 хвилин. Кришкою не накривати, інакше, рум’яної скоринки не домогтися.

Риба готова. Гарнір до неї готувати не обов’язково, смажену щуку можна подавати як самостійне блюдо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тріска з кабачком, запечена в духовці