Щука смажена

Щука смажена – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щуку очищаємо від луски, потрошимо, миємо. Голову, хвіст і плавники відрізаємо, з голови можна зварити юшку. Розрізаємо щуку уздовж по хребту.

Кожну половину розрізаємо впоперек на шматки шириною приблизно три сантиметри. Якщо ширину зробити менше, готове блюдо буде виглядати, як рибні нагетси, теж смачно, але тоді воно виходить більш сухим.

У плоскій тарілці змішуємо борошно, сіль, за бажанням можна додати мелений чорний перець, пропорції залежать від ваших смакових уподобань.

Обвалюємо кожен шматок щуки в борошні.

У сковороду наливаємо олію, розігріваємо.
Обкачані в борошні шматочки риби кладемо в розігріту олію, кожну сторону обсмажуємо протягом 7 хвилин. Кришкою не накривати, інакше, рум’яної скоринки не домогтися.

Риба готова. Гарнір до неї готувати не обов’язково, смажену щуку можна подавати як самостійне блюдо. Приємного апетиту!